Prăjitură cu alune

prajitura cu alune jpg

Bogate în grăsimi sănătoase, în fibre, vitamine și nutrienți, delicioasele alune le poți consuma ca atare sau în deserturi pline de savoare.

Ingrediente

50 g alune de pădure măcinate

250 g făină

250 g zahăr

3 ouă

4 linguri ulei

1 linguriță praf de copt

coaja și zeama de la 2 lămâi

1 praf de sare

Mod de preparare

Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă cu zahărul, până se topește, apoi adaugi coaja și zeama de lămâie și omogenizezi. Separat, freci gălbenușurile cu uleiul ca la maioneză. Amesteci făina cernută cu praful de copt, cu alunele măcinate și cu sarea.

Încorporezi în albușuri, alternativ, câte o lingură de făină, amesteci, apoi una de gălbenușuri. După ce termini ingredientele, le răstorni într-o tavă rotundă tapetată și o dai la cuptorul încins, până trece testul cu scobitoarea.

Servești prăjitura decorată cu zahăr pudră.