Prăjitură cu alune
Bogate în grăsimi sănătoase, în fibre, vitamine și nutrienți, delicioasele alune le poți consuma ca atare sau în deserturi pline de savoare.
Ingrediente
50 g alune de pădure măcinate
250 g făină
250 g zahăr
3 ouă
4 linguri ulei
1 linguriță praf de copt
coaja și zeama de la 2 lămâi
1 praf de sare
Mod de preparare
Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă cu zahărul, până se topește, apoi adaugi coaja și zeama de lămâie și omogenizezi. Separat, freci gălbenușurile cu uleiul ca la maioneză. Amesteci făina cernută cu praful de copt, cu alunele măcinate și cu sarea.
Încorporezi în albușuri, alternativ, câte o lingură de făină, amesteci, apoi una de gălbenușuri. După ce termini ingredientele, le răstorni într-o tavă rotundă tapetată și o dai la cuptorul încins, până trece testul cu scobitoarea.
Servești prăjitura decorată cu zahăr pudră.