Prăjitură cu brânză şi stafide

Această reţetă de prăjitură cu brânză şi stafide vine de la Iuliana Lako, din Cenad, judeţul Timiş. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente:
Pentru aluat
4 ouă mari
13 linguri zahăr
13 linguri ulei
13 linguri lapte
17 linguri făină
1 praf de sare
1 pliculeţ praf de copt
esenţă de rom
coajă rasă de portocale
Pentru umplutură
700 g brânză dulce de vaci
150 g stafide albe
3 linguri smântână
4 ouă
coajă rasă de lămâie
esenţă de rom
3 linguri griş
100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Combini făina cu praful de copt. Mixezi ouăle cu zahărul până devin o spumă, apoi încorporezi, în fir subţire, uleiul şi laptele. Mixezi şi adaugi coajă de portocale şi esenţă de rom, după gust. Omogenizezi amestecul cu făină şi sarea. Răstorni jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până prinde o crustă.
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mărunţeşti brânza şi adaugi gălbenuşurile, zahărul şi smântâna. Încorporezi grişul, coajă de lămâie şi esenţă de rom, după gust. Baţi spumă albuşurile şi le omogenizezi în umplutură, apoi adaugi stafidele. Scoţi tava şi o întinzi, apoi răstorni restul de aluat şi nivelezi. O dai din nou la cuptor până devine aurie. O serveşti decorată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.