Prăjitură cu caise

Pentru a aduce culoarea şi aroma verii în bucătăria ta, merită să încerci această reţetă de prăjitură cu caise.
Ingrediente
300 g caise
300 g făină
6 ouă
150 g iaurt grecesc
6 linguri zahăr
100 ml ulei
coaja de la 1 lămâie
1 linguriță zeamă de lămâie
1 pliculeț praf de copt
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Speli caisele, le îndepărtezi sâmburii și le lași deoparte.
Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu sarea și cu zeama de lămâie, adaugi, în ploaie, zahărul și mixezi până obții o bezea lucioasă. Amesteci gălbenușurile cu uleiul, iaurtul, cu coaja de lămâie și omogenizezi. Cu o spatulă, încorporezi ușor gălbenușurile în albușuri, apoi adaugi, în ploaie, făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi cu mișcări de jos în sus.
Răstorni aluatul într-o tavă de cuptor tapetată, netezești și așezi caisele din loc în loc. O dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.
Servești prăjitura decorată cu zahăr pudră.