Prăjitură cu castane şi măr copt

Această prăjitură cu mere şi castane necesită puţin mai mult timp decât o reţetă normală, însă rezultatul merită tot efortul. Este ideală pentru a fi preparată şi consumată în această perioadă a începutului de iarnă şi este un real deliciu în materie de deserturi.
Ingrediente
- 1/2 cană stafide
- 4 mere
- 1 cană făină de castane
- 4 linguri de miere
- 1 cană de migdale tocate
- 1 cană de lapte (200 ml)
- Un ou
- 1 lingură de seminţe de mac
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- Nucşoară
- Un vârf de cuţit de sare
Mod de preparare
Pentru început, înmuiaţi stafidele timp de 30 de minute şi scurgeţi-le bine. Apoi, curăţaţi şi tocaţi merele. Într-un bol adânc, adăugati făina, stafidele, merele rase şi încorporaţi restul ingredientelor: stafide, miere, migdale, lapte, ou, seminţe de mac, ulei de măsline, nucşoară şi sare. Veţi obţine un amestec omogen.
În cele din urmă, transferaţi amestecul într-o tavă cu hârtie de copt pe fund şi băgaţi în cuptorul preîncălzit la 220 ºC. Ar trebui să fie gata în aproximativ 40 de minute, însă e nevoie să verificati cu ajutorul unei scobitori mijlocul.
Desprindeti din tavă şi lasaţi la răcit.
Poftă bună!