Prăjitură cu cremă de brânză

Prăjitura cu cremă de brânză este cremoasă, răcoritoare și ușor acrișoară, este perfectă pentru vară,

praitura cu crema de branza jpg

Ingrediente

Pentru blat

400 g biscuiți digestivi

200 g unt

Pentru umplutură

200 g afine

300 g cremă de brânză

500 ml frișcă rece

100 ml lapte călduț

2 pliculețe gelatină

250 g zahăr pudră, cernut

zahăr vanilat, după gust

Pentru jeleul de afine

300 g afine spălate

2 plicuri gelatină

120 g zahăr

afine, pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat, pui biscuiții într-un mixer și îi mărunțești, apoi îi amesteci cu untul topit și omogenizezi aluatul. Îl așezi într-o formă dreptunghiulară și îl apeși cu fundul unui pahar. Îl dai la frigider până când prepari crema.

Pentru cremă, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Speli afinele și le lași la uscat. Mixezi brânza, adaugi zahărul, mixezi până devine o cremă fină, încorporezi zahărul vanilat, apoi adaugi frișca în fir subțire. Omogenizezi crema, apoi adaugi, în fir subțire, gelatina amestecată cu laptele.

Scoți tava cu blatul, așezi peste el afinele, apoi răstorni crema și o dai din nou la rece.

Pentru jeleu, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Așezi pe focul mic afinele cu zahărul, amesteci ca să se topească, ții să dea în clocot, amestecând continuu, apoi îl dai deoparte și îl lași la răcit.

Încorporezi gelatina în jeleu, scoți tava de la frigider și întinzi jeleul peste crema de brânză, nivelezi și dai iar la rece cel puțin 4 ore sau peste noapte. Servești decorată după imaginație.