Prăjitură cu cremă de nuci

Consumate după fiecare masă, nucile împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă. Aşa că această prăjitură cu cremă de nuci este binevenită.
Ingrediente
Pentru crema de nuci:
200 g miez de nuci prăjit în cuptor, răcit și măcinat
150 g zahăr
250 g unt
1 lingură amidon de porumb
200 ml lapte
1 praf de sare
50 g miez de nucă, pentru decor
Pentru blat:
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
1 praf sare
coaja de la 1 lămâie bio
Pentru glazură:
2-3 linguri lapte
100 g ciocolată neagră cu 85% cacao
Mod de preparare
Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri, bați albușurile spumă și adaugi zahărul în ploaie. Separat, mixezi gălbenușurile cu sarea, apoi le combini cu albușurile și adaugi făina și coaja de lămâie. Răstorni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată și-l dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Îl lași la răcit.
Pentru crema de nuci, amesteci într-un vas miezul de nuci măcinat cu amidonul, cu laptele și cu zahărul. Așezi vasul pe foc, amestecând continuu până se îngroașă crema, apoi îl dai deoparte. Bați untul moale spumă și îl încorporezi în crema călduță.
Întinzi crema de nuci peste blatul răcit și îl dai la frigider.
Topești ciocolata cu laptele pe baie de aburi, apoi o dai deoparte la răcorit.
Scoți prăjitura, întinzi glazura de ciocolată cât e călduță, așezi miezul de nucă pentru decor și o dai din nou la rece până în momentul servirii.