Prăjitură cu cremă de nuci

prajitura cu crema de nuci jpg

Consumate după fiecare masă, nucile împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă. Aşa că această prăjitură cu cremă de nuci este binevenită.

Ingrediente

Pentru crema de nuci:

200 g miez de nuci prăjit în cuptor, răcit și măcinat

150 g zahăr

250 g unt

1 lingură amidon de porumb

200 ml lapte

1 praf de sare

50 g miez de nucă, pentru decor

Pentru blat:

5 ouă

5 linguri zahăr

5 linguri făină

1 praf sare

coaja de la 1 lămâie bio

Pentru glazură:

2-3 linguri lapte

100 g ciocolată neagră cu 85% cacao

Mod de preparare

Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri, bați albușurile spumă și adaugi zahărul în ploaie. Separat, mixezi gălbenușurile cu sarea, apoi le combini cu albușurile și adaugi făina și coaja de lămâie. Răstorni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată și-l dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Îl lași la răcit.

Pentru crema de nuci, amesteci într-un vas miezul de nuci măcinat cu amidonul, cu laptele și cu zahărul. Așezi vasul pe foc, amestecând continuu până se îngroașă crema, apoi îl dai deoparte. Bați untul moale spumă și îl încorporezi în crema călduță.

Întinzi crema de nuci peste blatul răcit și îl dai la frigider.

Topești ciocolata cu laptele pe baie de aburi, apoi o dai deoparte la răcorit.

Scoți prăjitura, întinzi glazura de ciocolată cât e călduță, așezi miezul de nucă pentru decor și o dai din nou la rece până în momentul servirii.