Prăjitură cu dulceață de fructe de pădure
Deserturile cu gem sau dulceață pot fi savurate, de regulă, cu ceai, lapte sau vin roșu, în funcție de textura lor.
Ingrediente
120 g unt
120 g zahăr
2 ouă
120 g făină
1 linguriță praf de copt
150 g dulceață fructe de pădure
fructe proaspete și zahăr pudră, pentru ornat
Mod de preparare
Mixezi bine zahărul cu untul, apoi adaugi ouăle unul câte unul, făina și praful de copt, amestecând continuu, până când rezultă un aluat omogen.
Separat, tapetezi o tavă cu ulei și făină, torni jumătate din aluat, îl întinzi cu o spatulă și acoperi cu dulceața de fructe de pădure, apoi torni restul de aluat, uniformizezi și dai la cuptorul preîncălzit.
Lași la copt 25 de minute, scoți tava, tai prăjitura cât e caldă, iar când s-a răcit, presari zahărul pudră deasupra și ornezi cu fructe de pădure proaspete.