Prăjitură cu gem de prune și aluat răzuit

prajitura cu gem jpg

Din gemul care îl ai in cămară poţi prepara o delicioasă prăjitură cu gem de prune și aluat răzuit.

Ingrediente

125 g unt, la temperatura camerei

50 g zahăr pudră

2 ouă

3 linguri ulei

350 g făină

1 linguriță extract de vanilie

2 lingurițe praf de copt

400 g gem de prune

zahăr pudră, pentru ornare

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci untul cu zahărul până obții o consistență cremoasă. Adaugi ouăle, uleiul și extractul de vanilie și încorporezi.

Separat, amesteci cu o lingură praful de copt cu 250 de grame de făină și combini cu crema de unt, frământând ca la aluat.

Tapetezi o tavă cu ulei, întinzi jumătate din aluat în tavă, înțepi cu o furculiță pentru a preveni formarea bulelor în timpul coacerii și torni gemul deasupra.

Cu aluatul rămas, amesteci restul de făină cu furculița până când rezultă o textură sfărâmicioasă, pe care o așezi peste gem.

Dai la cuptor 20 de minute până când se rumenește deasupra. Torni în ploaie zahărul pudră pentru ornare după ce s-a răcit.