Prăjitură cu gem de prune și aluat răzuit

Din gemul care îl ai in cămară poţi prepara o delicioasă prăjitură cu gem de prune și aluat răzuit.
Ingrediente
125 g unt, la temperatura camerei
50 g zahăr pudră
2 ouă
3 linguri ulei
350 g făină
1 linguriță extract de vanilie
2 lingurițe praf de copt
400 g gem de prune
zahăr pudră, pentru ornare
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci untul cu zahărul până obții o consistență cremoasă. Adaugi ouăle, uleiul și extractul de vanilie și încorporezi.
Separat, amesteci cu o lingură praful de copt cu 250 de grame de făină și combini cu crema de unt, frământând ca la aluat.
Tapetezi o tavă cu ulei, întinzi jumătate din aluat în tavă, înțepi cu o furculiță pentru a preveni formarea bulelor în timpul coacerii și torni gemul deasupra.
Cu aluatul rămas, amesteci restul de făină cu furculița până când rezultă o textură sfărâmicioasă, pe care o așezi peste gem.
Dai la cuptor 20 de minute până când se rumenește deasupra. Torni în ploaie zahărul pudră pentru ornare după ce s-a răcit.