Prăjitură cu gutui

Prăjitura cu gutui este o combinație de arome delicate și texturi, unde gutuile caramelizate și aluatul pufos creează un desert reconfortant și savuros.

prajitura cu gutui jpg

Ingrediente

6  gutui

2-3 linguri miere

4 linguri unt

3 linguri zahăr

merișoare, pentru decor

Pentru aluat

250 g făină

1/2 pachet unt rece

1 praf sare

Mod de preparare

Pentru umplutură, speli și cureți gutuile, le îndepărtezi semințele și le tai cubulețe. Topești untul și răstorni gutuile, amesteci și adaugi zahărul. Le ții să se caramelizeze și le dai deoparte, le lași puțin să se răcorească și omogenizezi în ele mierea.

Pentru aluat, amesteci făina cu untul și cu sarea. Frămânți aluatul, îl strângi într-o bilă și îl dai la rece cel puțin 20 de minute.

Îl scoți de la frigider, îl întinzi pe blatul dat cu făină, apoi îl așezi în tava de tartă tapetată. Așezi peste el gutuile și dai tava la cuptorul încins, 35 de minute.

Servești prăjitura decorată cu merișoare.