Prăjitură cu jeleu de pepene verde
Prăjitura cu jeleu de pepene verde este o opțiune răcoritoare și originală pentru desert, ideală pentru a surprinde oaspeții într-o zi călduroasă.
Ingrediente
Pentru blat
270 g făină
220 g zahăr
250 g iaurt
50 g unt
2 ouă
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță rasă bicarbonat
Pentru cremă
500 ml smântână dulce, rece
200 g zahăr
Pentru jeleu
500 ml suc de pepene verde
5 g gelatină
100 g zahăr
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci zeama de lămâie cu iaurtul și cu bicarbonatul și lași deoparte. Separat, mixezi untul cu ouăle și cu zahărul, apoi încorporezi compoziția cu ouă. Adaugi făina, lingură cu lingură, amesteci bine ca să nu se formeze cocoloașe. Răstorni și îl coci la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute.
Pentru jeleu, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Răstoni sucul de pepene într-o răticioară,
adaugi zahărul și o așezi pe focul mic. Amesteci continuu să se topească zahărul și ții să se lege ușor siropul, apoi oprești focul. După ce s-a răcorit, încorporezi gelatina.
Pentru cremă, bați smântâna rece cu zahărul până devine frișcă tare.
Tai blatul răcit în două felii. Așezi prima felie pe un platou, întinzi jumătate de cremă, nivelezi, pui cealaltă felie, iar frișcă și deasupra întinzi jeleul.
Dai prăjitura la frigider peste noapte și o servești tăiată și decorată după imaginație.