Prăjitură cu jeleu de pepene verde

Prăjitura cu jeleu de pepene verde este o opțiune răcoritoare și originală pentru desert, ideală pentru a surprinde oaspeții într-o zi călduroasă.

prajitura cu jeleu de pepene verde jpg

Ingrediente

Pentru blat

270 g făină

220 g zahăr

250 g iaurt

50 g unt

2 ouă

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriță rasă bicarbonat

Pentru cremă

500 ml smântână dulce, rece

200 g zahăr

Pentru jeleu

500 ml suc de pepene verde

5 g gelatină

100 g zahăr

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci zeama de lămâie cu iaurtul și cu bicarbonatul și lași deoparte. Separat, mixezi untul cu ouăle și cu zahărul, apoi încorporezi compoziția cu ouă. Adaugi făina, lingură cu lingură, amesteci bine ca să nu se formeze cocoloașe. Răstorni și îl coci la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute.

Pentru jeleu, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Răstoni sucul de pepene într-o răticioară,

adaugi zahărul și o așezi pe focul mic. Amesteci continuu să se topească zahărul și ții să se lege ușor siropul, apoi oprești focul. După ce s-a răcorit, încorporezi gelatina.

Pentru cremă, bați smântâna rece cu zahărul până devine frișcă tare.

Tai blatul răcit în două felii. Așezi prima felie pe un platou, întinzi jumătate de cremă, nivelezi, pui cealaltă felie, iar frișcă și deasupra întinzi jeleul.

Dai prăjitura la frigider peste noapte și o servești tăiată și decorată după imaginație.