Prăjitură cu lemon curd
Prăjitura cu lemon curd e un deliciu absolut, cremoasă, acrișoară și super răcoritoare.

Ingrediente
Pentru lemon curd:
2 lămâi, coajă și zeamă
3 ouă
150 g zahăr
60 g unt tăiat cubulețe
Pentru blat:
5 ouă la temperatura camerei
1 cană zahăr
1 cană făină
5 linguri unt topit
coaja și zeama de la o lămâie
1 praf de sare
zmeură, pentru servit
zahăr pudră, pentru servit
Mod de preparare
Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile, apoi încorporezi zahărul, în ploaie și mixezi până devin spumă. Separat, freci, ca la maioneză gălbenușurile cu untul, adăugat lingură cu lingură. Încorporezi în albușuri câte o lingură de făină, amesteci, apoi adaugi gălbenușurile și omogenizezi. Adaugi coaja de lămâie și zeama de lămâie și omogenizezi. Răstorni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată și îl coci la cuptorul încins în prealabil, până trece testul scobitorii. Îl lași la răcit.
Pentru lemon curd, pui, întrun bol, ouăle, cu zeama de lămâie, cu zahărul și le bați bine, apoi le așezi la baie de aburi. Le ții, amestecând continuu, până când se îngroașă crema. Dai crema deoparte, o lași la răcorit, apoi încorporezi untul și coaja de lămâie rasă. Omogenizezi. O lași la răcit, acoperită cu folie.
Întinzi crema peste blat, dai prăjitura la rece și o servești decorată cu zmeură, zahăr pudră și coajă de lâmâie.