Prăjitură cu mac și cireșe

Prăjitura cu mac și cireșe este un adevărat răsfăț pentru simțuri

praitura cu mac si cirese jpg

Ingrediente

50 g mac

5 ouă

5 linguri făină

5 linguri zahăr

5 linguri unt topit

1/2 linguriță praf de copt

esență de vanilie, după gust

1 praf de sare

150 g cireșe congelate

1-2 linguri mac

150 g făină

1/2 linguriță

praf de copt

150 g unt moale

5 linguri zahăr

coaja și zeama de la 1 lămâie

esență de vanilie

1 praf de sare

Mod de preparare

Ții cireșele la decongelat, le scurgi bine și le treci prin făină. Le lași deoparte.

Pentru aluat, amesteci făina cu macul și cu sarea. Separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă albușurile cu zahărul.

Freci gălbenușurile cu untul și încorporezi, alternativ, lingură cu lingură, în albușuri, amestecul cu făină și gălbenușurile, pui esență de vanilie, cireșele și omogenizezi ușor aluatul.

Îl răstorni într-o tavă tapetată și îl dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Tai și servești.