Prăjitură cu mac și cireșe
Prăjitura cu mac și cireșe este un adevărat răsfăț pentru simțuri

Ingrediente
50 g mac
5 ouă
5 linguri făină
5 linguri zahăr
5 linguri unt topit
1/2 linguriță praf de copt
esență de vanilie, după gust
1 praf de sare
150 g cireșe congelate
1-2 linguri mac
150 g făină
1/2 linguriță
praf de copt
150 g unt moale
5 linguri zahăr
coaja și zeama de la 1 lămâie
esență de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare
Ții cireșele la decongelat, le scurgi bine și le treci prin făină. Le lași deoparte.
Pentru aluat, amesteci făina cu macul și cu sarea. Separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă albușurile cu zahărul.
Freci gălbenușurile cu untul și încorporezi, alternativ, lingură cu lingură, în albușuri, amestecul cu făină și gălbenușurile, pui esență de vanilie, cireșele și omogenizezi ușor aluatul.
Îl răstorni într-o tavă tapetată și îl dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Tai și servești.