Prăjitură cu piersici

placinta de piersici jpg

Un desert simplu, de sezon pentru a cărui preparare nu ai nevoie de mai mult de o oră.

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină

1 pliculeț drojdie instant

2 gălbenușuri

1 cană lapte

4 linguri ulei

1 praf sare

1 lingură zahăr

Pentru umplutură

½ cană zahăr

2 lingurițe amidon

1 linguriță zeamă de lămâie

½ linguriță de extract de vanilie

1 lingură unt

500 g piersici

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Cerni făina, o amesteci într-un bol cu drojdia instant. Separat, combini laptele călduț cu zahărul și lași amestecul deoparte. Faci o gropiță în mijlocul făinii, torni laptele, gălbenușurile, uleiul, albușurile bătute separat, sarea și frămânți până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Îl acoperi și îl lași la dospit.

Pentru umplutură, combini piersicile tăiate pe jumătate cu zahărul, amidonul, zeama de lămâie și cu extractul de vanilie.

Ungi o tavă termorezistentă cu unt și întinzi aluatul, apoi așezi piersicile deasupra și dai la cuptor, 30-35 de minute sau până când crusta devine aurie și crocantă, iar piersicile sunt moi și suculente. Scoți plăcinta din cuptor și o lași să se răcească ușor înainte de a o tăia și presari zahăr pudră.