Prăjitură cu portocale

prajitura cu portocale jpg

Această reţetă este deliciul copiilor şi plăcerea mamelor şi bunicilor pentru că se prepară foarte uşor.

Ingrediente

5 portocale

7 g praf de copt

1 vârf linguriță sare

150 g zahăr

1 lămâie

275 g făină

85 ml ulei

zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

Speli portocalele și lămâia, răzuiești coaja de la lămâie și de la o portocală și storci apoi zeama de la toate portocalele până obții 300 ml de suc.

Într-un bol, amesteci sucul de portocale cu uleiul și zahărul, cojile rase de citrice și sarea. După ce s-au combinat bine ingredientele, adaugi praful de copt și făina și mixezi până obții un aluat cremos.

Torni aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, nivelezi cu o spatulă și dai la cuptor aproximativ 30 de minute sau până se rumenește.

Scoți din cuptor, lași la răcit și apoi ornezi cu zahăr pudră. Poți servi la cafea sau la ceai.