Prăjitură cu portocale

Te invităm la un desert aromat și îmbietor.
Ingrediente
Pentru blat
2 portocale mari
200 g unt moale
200 g zahăr
4 ouă 200 g făină
1 plic praf de copt
Pentru sirop
sucul de la 1 portocală
2 linguri zahăr
migdale
zahăr pudră
Mod de preparare
Speli bine portocalele și le dai prin răzătoare, apoi le storci. Într-un bol mare, amesteci untul cu zahărul până obții o compoziție cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Torni sucul de portocală, adaugi coaja și amesteci bine.
Cerni făina și praful de copt, le încorporezi în amestecul umed și amesteci până se omogenizează. Pregătești o tavă, torni amestecul și dai la cuptor aproximativ 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Între timp, pregătești siropul: într-un ibric, încălzești sucul de portocală și zahărul până când zahărul se dizolvă complet, apoi îl lași să se răcească.
Scoți prăjitura din cuptor și torni siropul, asigurându-te că este absorbit uniform. Lași să se răcească complet înainte de servire. Decorezi cu migdale și presari zahăr pudră.