Prăjitură cu prune și caramel

Prăjitura cu prune și caramel este un desert și aromat și perfect de toamnă.

prajitura cu prune si caramel jpg

Ingrediente

100 g zahăr

50 g unt

400 g prune, tăiate jumătăți

Pentru blat

3 ouă

120 g zahăr

100 ml ulei

120 ml lapte

1 linguriță extract de vanilie

180 g făină

1 plic praf de copt

1 praf de sare

Mod de preparare

Într-o crăticioară, topești zahărul la foc mediu până capătă culoarea caramelului. Adaugi untul și amesteci până obții un caramel fin.

Torni caramelul într-o tavă rotundă și îl întinzi uniform. Așezi prunele cu partea tăiată în jos, în strat uniform, peste caramel.

Într-un bol, bați ouăle cu zahărul până devin spumoase. Torni uleiul, apoi laptele și vanilia, și amesteci bine. Încorporezi făina cernută, praful de copt și sarea.

Torni compoziția peste prune și nivelezi. Coci prăjitura aproximativ 45 de minute, până trece testul scobitorii. Lași 10 minute să se răcorească, apoi răstorni cu grijă pe un platou, cât încă este caldă, pentru ca fructele și caramelul să nu se lipească de tavă.