Prăjitură cu prune și caramel
Prăjitura cu prune și caramel este un desert și aromat și perfect de toamnă.

Ingrediente
100 g zahăr
50 g unt
400 g prune, tăiate jumătăți
Pentru blat
3 ouă
120 g zahăr
100 ml ulei
120 ml lapte
1 linguriță extract de vanilie
180 g făină
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Mod de preparare
Într-o crăticioară, topești zahărul la foc mediu până capătă culoarea caramelului. Adaugi untul și amesteci până obții un caramel fin.
Torni caramelul într-o tavă rotundă și îl întinzi uniform. Așezi prunele cu partea tăiată în jos, în strat uniform, peste caramel.
Într-un bol, bați ouăle cu zahărul până devin spumoase. Torni uleiul, apoi laptele și vanilia, și amesteci bine. Încorporezi făina cernută, praful de copt și sarea.
Torni compoziția peste prune și nivelezi. Coci prăjitura aproximativ 45 de minute, până trece testul scobitorii. Lași 10 minute să se răcorească, apoi răstorni cu grijă pe un platou, cât încă este caldă, pentru ca fructele și caramelul să nu se lipească de tavă.