Prăjitură cu rubarbă
Rubarba, cu aroma sa dulce-acrişoară, dă savoare plăcintelor şi prăjiturilor.
Ingrediente
4 tije de rubarbă spălate și tăiate
225 g făină
25 g zahăr pudră
125 ml lapte
3 ouă
50 g unt
1 praf de copt
1 praf sare
Mod de preparare
Pentru aluat, separi albușurile de gălbenușuri, apoi amesteci făina cu praful de copt și cu sarea. Bați spumă tare albușurile. Freci untul spumă cu zahărul și încorporezi în el, unul câte unul, gălbenușurile. Omogenizezi și adaugi, alternând, făina și laptele, amestecând continuu. La final, adaugi spuma de albușuri cu mișcări ușoare.
Răstorni aluatul într-o tavă rotundă, de tartă, tapetată sau în vase din ceramică mai mici, așezi rubarba peste aluat și coci la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Servești prăjitura decorată după imaginație.