Prăjitură cu zmeură

Această prăjitură cu zmeură este un desert simplu, se prepară repede, fiind ideală atât pentru o zi obișnuită, cât și pentru ocazii speciale.

prajitura cu zmeura jpg

Ingrediente

2-3 linguri zahăr

225 g făină

225 g zahăr pudră

50 g unt

125 ml lapte

3 ouă

coajă rasă de portocală netratată

coajă rasă de lămâie netratată

1 praf de copt

1 praf sare

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Speli zmeura și o lași la uscat, apoi presari peste ea zahărul.

Pentru aluat, separi albușurile de gălbenușuri. Amesteci făina cu praful de copt și cu praful de sare și bați albușurile spumă. Freci untul spumă cu zahărul și încorporezi, pe rând, gălbenușurile. Amesteci bine și adaugi coaja de portocală și de lămâie, apoi, alternând, încorporezi făina și laptele, amestecând continuu după fiecare. La final, încorporezi spuma de albușuri cu mișcări ușoare, de jos în sus. Încorporezi în aluat zmeura, amesteci ușor și-l răstorni într-o tavă rotundă, tapetată, pe care o dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.

Servești prăjitura decorată cu zahăr pudră.