Prăjitură însiropată
Află cum se prepară prăjitura însiropată.
Ingrediente
Pentru aluat:
200 g griș semolina
3 linguri făină
5 linguri zahăr
75 g nucă de cocos
3 ouă
150 g chefir
150 g unt topit
coaja rasă de la 1 portocală
1 linguriță praf de copt
fistic tocat, pentru servit
Pentru sirop:
300 g zahăr
1 lingură apă de trandafiri
200 ml apă
coaja și zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele, omogenizezi și răstorni aluatul într-o tavă tapetată. O dai la cuptorul încins în prealabil și o ții până devine aurie.
Între timp, prepari siropul. Așezi pe foc un vas cu apa și cu zahărul. Amesteci să se topească, apoi adaugi zeama și coaja de lămâie, și apa de trandafiri. Ții pe foc până se îngroașă puțin, îl lași la răcit, apoi îl strecori.
Tai prăjitura, o însiropezi și o servești presărată cu fistic, după gust.