Prăjitură însiropată

prajitura insiropata jpg

Află cum se prepară prăjitura însiropată.

Ingrediente

Pentru aluat:

200 g griș semolina

3 linguri făină

5 linguri zahăr

75 g nucă de cocos

3 ouă

150 g chefir

150 g unt topit

coaja rasă de la 1 portocală

1 linguriță praf de copt

fistic tocat, pentru servit

Pentru sirop:

300 g zahăr

1 lingură apă de trandafiri

200 ml apă

coaja și zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele, omogenizezi și răstorni aluatul într-o tavă tapetată. O dai la cuptorul încins în prealabil și o ții până devine aurie.

Între timp, prepari siropul. Așezi pe foc un vas cu apa și cu zahărul. Amesteci să se topească, apoi adaugi zeama și coaja de lămâie, și apa de trandafiri. Ții pe foc până se îngroașă puțin, îl lași la răcit, apoi îl strecori.

Tai prăjitura, o însiropezi și o servești presărată cu fistic, după gust.