Prăjitură «Mărţişor»

1365609917 1159prajitura 20martisor jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 8 albuşuri, 8 linguri apă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 1 praf de copt, 1 plic budincă de cocos, 3 linguri nucă de cocos

Pentru cremă: 2 plicuri budincă de căpşuni, 750 ml lapte, 150 g unt, 200 g zahăr, 2 plicuri gelatină roşie pentru glazură

Pentru decor: 100 g unt, puţin colorant alimentar verde

Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 20 min Dificultate: medie

Baţi albuşurile spumă cu apa şi cu zahărul, până se topeşte zahărul. Amesteci uşor budinca de cocos, praful de copt, nuca de cocos şi făina. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi o dai la cuptor pentru 30 de minute. O laşi să se răcească în tavă pentru a nu se rupe.

Amesteci budinca de căpşuni cu laptele, pui pe foc până se îngroaşă şi o laşi la răcit. Baţi untul cu zahărul şi îl încorporezi în budinca răcită. Pui crema peste blat şi nivelezi. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi torni încet peste prăjitură.

Trebuie umblat cu grijă, gelatina fiind pusă peste cremă are tendinţa să alunece. Baţi untul şi jumătate din el îl colorezi în verde. O laşi la rece câteva ore, după care o tai bucăţi şi o ornezi cu unt, ca în imagine.

De la Veronica Creţu, Timişoara