Prăjitură nemțească

Prăjitura nemțească este un desert clasic, cunoscut pentru texturile sale bogate și aromele echilibrate.

prajitura nemteasca jpg

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

150 g unt moale

100 g zahăr

1 ou

1 plic praf de copt

1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură

500 g prune

50 g zahăr

1 linguriță scorțișoară

Pentru crumble

100 g făină

80 g unt rece

70 g zahăr

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt și sarea. Adaugi untul moale și zahărul și frămânți până când amestecul devine granulat. Spargi oul, îl adaugi și frămânți până când aluatul devine omogen. Împachetezi aluatul în folie de plastic și-l dai la frigider 30 de minute.

Între timp, speli prunele, le scoți sâmburii și le tai felii. Le amesteci cu zahărul și cu scorțișoara. Într-un alt bol, combini făina cu zahărul, adaugi untul rece tăiat cubulețe și omogenizezi cu degetele până când obții un amestec nisipos.

Scoți aluatul din frigider și îl întinzi pe o suprafață pe care ai presărat făină, până când obții o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Așezi aluatul într-o tavă, presându-l ușor pe fundul și pe marginile acesteia. Îl înțepi cu o furculiță, pentru a evita formarea bulelor de aer. Pui prunele pregătite deasupra aluatului, apoi presari crumble-ul peste ele.

Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute sau până când crumble-ul este auriu și aluatul este bine copt. Lași prăjitura să se răcească înainte de a o tăia.