Prajitură Pavlova cu smochine

profimedia 0269246331 jpeg

Smochinele sunt  cele mai dulci fructe cunoscute. Le poţi consuma ca atare sau poţi pregăti cu ele prăjituri care mai de care mai apetisante.

Ingrediente

4 albuşuri, la temperatura camerei

180 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

3 linguriţe amidon de porumb

1 linguriţă oţet

1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru cremă

240 ml frişcă lichidă

2 linguriţe zahăr pudră

Pentru decor

8-10 smochine proaspete

200 g ciocolată albă

Mod de preparare

Pentru blatul de bezea, amesteci 3 linguriţe de zahăr cu amidonul. Separat, baţi albuşurile cu zeama de lămâie. Adaugi treptat restul de zahăr şi zahărul vanilat. Vei obţine o cremă lucioasă şi densă.Încorporezi apoi zahărul amestecat cu amidonul şi cu oţetul.

Amesteci cu grijă de sus în jos pentru a nu se lăsa spuma. Pui compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt, sub formă de cerc. Coci blatul de bezea 70-90 de minute la 90-100 °C. După ce s-a copt, trebuie să fie crocant la exterior şi moale în interior. Îl laşi să se răcească.

Pentru cremă, baţi frişca rece cu zahărul până se întăreşte. Aşezi crema pe mijlocul blatului

de bezea. Topeşti ciocolata şi o torni peste prăjitură.

Decorezi desertul cu smochine proaspete.

FOTO Profimedia