Reţetă de bezele făcute în casă
Sigur le ţii minte din copilărie, iar dacă nu, e timpul să încerci să prepari chiar la tine acasă această reţetă delicioasă de bezele. Se fac rapid şi, spre deosebire de cele din comerţ, nu au aditivi şi alte E-uri. Pregăteşte-te să savurezi un dulce care va cuceri întreaga familie!
Ingrediente pentru Reţetă de bezele făcute în casă
- 2 albuşuri
- 130 g de zahăr pudră
- ¼ linguriţă de esenţă de vanilie
- 1 lămâie
- colorant alimentar (opţional)
Mod de preparare Reţetă de bezele făcute în casă
Folosiţi un castron pe care să-l ungeţi înainte, pe interior, cu suc de lămâie, după care adăugaţi albuşurile. Se bat cinci minute spumă, cu ajutorul unui tel sau cu un mixer. Se încorporează zahărul treptat şi se continuă mixarea albuşurilor până când obţineţi o compoziţie care nu curge.
Între timp, încălziţi cuptorul şi într-o tavă aşezaţi o hârtie de copt. Cu ajutorul unui poş în care puneţi compoziţia din albuşuri, formaţi bezelele direct în tava de copt. Lăsaţi loc între ele de aproximativ un centimetru. După ce sunt gata, băgaţi tava în cuptorul încins şi lăsaţi 15 minute.
Când bezelele sunt rumene, lăsaţi la răcit la temperatura camerei, apoi le puteţi servi.
Poftă bună!