Ruladă Buturugă
Prepară şi tu rulada Buturugă şi îi vei impresiona pe cei dragi la mesele în familie.

Ingrediente
Pentru blat
5 ouă
120 g zahăr
100 g făină
20 g cacao
1 linguriță vanilie
un praf de sare
Pentru cremă
250 ml frișcă lichidă
150 g mascarpone
70 g zahăr pudră
1 linguriță vanilie
Pentru ganache
200 g ciocolată neagră
120 ml frișcă lichidă
30 g unt
Pentru decor
portocală, merișoare, frunze verzi
Mod de preparare
Bați ouăle cu zahărul până devin spumă densă și deschisă la culoare, apoi adaugi vanilia. Cerni făina, cacaua și sarea și le încorporezi ușor cu o spatulă în amestecul cu ouă. Torni compoziția într-o tavă mare cu hârtie de copt. Coci 10–12 minute.
Răstorni blatul pe un prosop umed și îl rulezi strâns, cât e încă fierbinte. Lași blatul rulat să se răcească.
Între timp, pregătești crema: bați frișca lichidă rece până devine fermă. Amesteci mascarponele cu zahărul pudră și cu vanilia, apoi încorporezi frișca în crema de mascarpone.
Desfaci blatul răcit, întinzi crema uniform și rulezi din nou blatul strâns, formând rulada. Tai un capăt oblic, ca să faci „ciotul“ buturugii și-l fixezi pe lateral.
Pentru ganache, încălzești frișca până la punctul de fierbere. O torni peste ciocolata ruptă bucăți. Amesteci până se topește, apoi adaugi untul și amesteci până devine lucios. Lași ganache-ul să se răcorească 10–15 minute.
Întinzi ganache-ul pe întreaga ruladă. Treci cu o furculiță pe suprafață ca să creezi efectul de scoarță. Decorezi cu portocală, merișoare și rozmarin.

























