Ruladă cu ciocolată

1365603544 1424rulada 20cu 20ciocolata jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri, zahăr, 4 linguri ulei, 1 plic praf, de copt, 6 linguri făină Pentru cremă: 200 g unt, 3 gălbenuşuri, 6 linguri, zahăr pudră, 100 g ciocolată neagră, 150 ml cafea preparată, 1 esenţă de rom, 50 g boabe de cafea

Mod de preparare:

Număr porţii: 4

Timp de preparare: 60 min

Dificultate: medie

Baţi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi uleiul treptat, apoi încorporezi uşor albuşurile bătute spumă. Pui făina şi praful de copt în ploaie şi amesteci uşor. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îl dai la cuptor pentru 10-15 minute. Dezlipeşti blatul de pe foaia de copt şi îl treci uşor, cât este fierbinte, pe un prosop ud, după care, rulezi cu tot cu prosop.

Freci untul spumă cu zahărul, apoi încorporezi gălbenuşurile unul câte unul. Rupi ciocolata bucăţele şi o, topeşti în cafeaua preparată. Adaugi esenţa de rom, laşi crema de ciocolată să se răcească puţin şi o adaugi, încetul cu încetul în crema de unt.

Derulezi foaia de aluat, întinzi jumătate din cremă, rulezi şi o îmbraci în crema rămasă. O decorezi cu boabe de cafea şi o dai la rece pentru câteva ore.