Ruladă cu ciocolată albă

1366972899 4769rulada 20cu 20ciocolata 20alba jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă, 215 g zahăr tos, 120 g făină, 45 g cacao, încă 2 linguri de cacao Pentru umplutură: 3 linguri lapte, 60 g ciocolată albă, 4 linguri lichior de cafea, 120 g zahăr pudră, 175 g unt, decoraţiuni roz

medie

70 min

4

Mod de preparare

Separi ouăle şi baţi albuşurile cu 75 g zahăr tos până obţii o spumă tare. Freci gălbenuşurile cu restul zahărului până se transformă într-o cremă şi adaugi, pe rând, făina şi cacaua. Amesteci şi la final adaugi albuşurile bătute. Împarţi aluatul în două şi coci cele două foi, fiecare pusă în ta vă cu hârtie de copt.

Pe două prosoape curate de bucătărie presari cele două linguri cu cacao. Scoţi foile şi le pui imediat, calde, pe prosoapele cu cacao. Le înlături hârtia de copt, le rulezi uşor ajutându-te de şervetele de bucătărie şi le laşi să se răcească. Topeşti ciocolata în lapte fierbinte şi apoi îi adaugi li chiorul. Tragi de pe foc şi laşi să se răcească.

Baţi untul spumă cu zahărul şi apoi îl combini cu ciocolata cu lichior. Amesteci până obţii o cremă fină. Desfaci cu grijă cele două rulade şi pe fiecare parte pui 1/3 din cantitatea de cremă. Aşezi o ruladă deasupra ce leilalte şi faci astfel o ruladă mai mare, pe care o acoperi cu crema care ţi-a rămas, şi o decorezi. O dai la frigider să se întărească crema.