Ruladă cu cireșe

Rulada cu cireșe este un desert delicat și rafinat.

rulada cu cirese jpg

Ingrediente

Pentru blat

4 ouă

120 g zahăr

100 g făină

20 g cacao

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță praf de copt

1 praf de sare

Pentru cremă

200 ml frișcă lichidă

100 g mascarpone

50 g zahăr pudră

150 g cireșe fără sâmburi

frunze de mentă, pentru decor

Mod de preparare

Bați ouăle cu zahărul până obții o spumă fină. Cerni făina, cacaua și praful de copt, apoi încorporezi în compoziția cu ouă. Adaugi vanilia și sarea.

Torni aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l coci 12-15 minute. Scoți blatul pe un prosop umed, rulezi ușor și lași să se răcească.

Bați frișca cu zahărul pudră, adaugi mascarpone și amesteci până devine fermă.

Desfaci blatul, ungi cu crema de mascarpone și presari cireșele tăiate. Rulezi strâns și dai la frigider 30 de minute.

Tai rulada felii, decorezi cu frunze de mentă și servești.