Ruladă cu cireșe
Rulada cu cireșe este un desert delicat și rafinat.

Ingrediente
Pentru blat
4 ouă
120 g zahăr
100 g făină
20 g cacao
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
Pentru cremă
200 ml frișcă lichidă
100 g mascarpone
50 g zahăr pudră
150 g cireșe fără sâmburi
frunze de mentă, pentru decor
Mod de preparare
Bați ouăle cu zahărul până obții o spumă fină. Cerni făina, cacaua și praful de copt, apoi încorporezi în compoziția cu ouă. Adaugi vanilia și sarea.
Torni aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l coci 12-15 minute. Scoți blatul pe un prosop umed, rulezi ușor și lași să se răcească.
Bați frișca cu zahărul pudră, adaugi mascarpone și amesteci până devine fermă.
Desfaci blatul, ungi cu crema de mascarpone și presari cireșele tăiate. Rulezi strâns și dai la frigider 30 de minute.
Tai rulada felii, decorezi cu frunze de mentă și servești.