Ruladă cu cremă de brânză și zmeură

Ruladă cu cremă de brânză și zmeură este un desert fin și răcoritor.

rulada cu crema de branza si zmeura jpg

Ingrediente

Pentru aluat

120 g făină

150 g zahăr

6 ouă

1 praf sare

Pentru umplutură

100 g zmeură, spălată și uscată

500 g mascarpone

100 g zahăr

300 ml smântână dulce rece

Mod de preparare

Pentru aluat, separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Separat, bați 10 minute gălbenușurile cu restul de zahăr. Combini albușurile cu gălbenușurile și adaugi, în ploaie, făina cernută, combinată cu sarea. Amesteci, ușor, cu o spatulă, apoi răstorni aluatul într-o tavă de cuptor tapetată. Îl coci 20 de minute, îl scoți, îl așezi pe un prosop umed de bucătărie și îl rulezi.

Între timp, prepari crema. Bați smântâna rece cu zahărul până se întărește, apoi încorporezi mascarpone, mixezi și adaugi jumătate din cantitatea de zmeură, mixezi și dai crema la frigider 2 ore.

Derulezi blatul din prosop, îl ungi cu cremă, îl rulezi din nou, dar fără prosop, îl așezi pe un platou și îl dai la frigider, cel puțin 3 ore.

Servești rulada decorată cu zmeura păstrată.