Ruladă cu cremă de lămâie

Aromele unei ierni delicioase şi parfumate. Unele dintre ele se pot regăsi chiar în această ruladă cu cremă de lămâie.
Ingrediente
Pentru aluat
6 linguri făină
esență de vanilie
6 linguri zahăr
1 linguriță praf de copt
coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru cremă
4 ouă
1 praf de sare
350 g zahăr
100 g unt
coaja și zeama de la 3 lămâi
Mod de preparare
Bați albușurile spumă cu zahărul adăugat treptat și esența de vanilie. Separat, bați gălbenușurile cu sarea, adaugi coaja rasă de lămâie, făina cernută cu praful de copt, apoi amesteci cele două compoziții. Torni compoziția obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lași la cuptor circa 20 de minute. O scoți, ușor, pe un prosop umed și rulezi pe latura lungă, cu tot cu prosop.
Pentru cremă, bați energic ouăle, zahărul, coaja și zeama de lămâie, pui vasul la bain-marie, amestecând continuu până se leagă și se îngroașă, ajungând la consistența unei creme. Iei de pe foc, amesteci până se mai răcorește, apoi adaugi untul și mixezi până ce se topește complet, iar crema este omogenă. Pui deoparte puțină cremă pentru decor.
Desfaci aluatul, întinzi crema, apoi rulezi cât mai strâns, cu umplutura din interior. Decorezi cu crema oprită și felii de lămâi. Dai la frigider 2-3 ore înainte de servire.