Ruladă cu grepfrut

Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină, 1 praf de sare
Pentru cremă: 250 ml frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 grepfrut, 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Pui gălbenuşurile treptat şi încorporezi uşor făina, amestecând de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt şi coci, la temperatură potrivită, 15-20 de minute. O răstorni pe un prosop umezit, desprinzi hârtia şi o rulezi cu tot cu prosop. O laşi să se răcească.
Pui gelatina la înmuiat în 50 ml de apă rece, după care o topeşti, dar fără să o dai în fiert. O laşi să se răcească. Baţi frişca cu zahărul pudră, adaugi gelatina şi 100 ml zeamă de grepfrut. Desfaci cu grijă blatul din prosopul umezit, întinzi deasupra crema, pui bucăţi de grepfrut cu răţate de pieliţă, apoi rulezi blatul la loc cât mai strâns posibil.
Pui rulada la rece câteva ore şi o tai felii în momentul servirii. Feliile de ruladă le poţi decora cu frişcă şi cu bucăţi de grepfrut.
De la Victoria Anghel, Bucureşti