Ruladă cu grepfrut

1365701986 8222rulada 20grefe jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină, 1 praf de sare

Pentru cremă: 250 ml frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 grepfrut, 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Pui gălbenuşurile treptat şi încorporezi uşor făina, amestecând de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt şi coci, la temperatură potrivită, 15-20 de minute. O răstorni pe un prosop umezit, desprinzi hârtia şi o rulezi cu tot cu prosop. O laşi să se răcească.

Pui gelatina la înmuiat în 50 ml de apă rece, după care o topeşti, dar fără să o dai în fiert. O laşi să se răcească. Baţi frişca cu zahărul pudră, adaugi gelatina şi 100 ml zeamă de grepfrut. Desfaci cu grijă blatul din prosopul umezit, întinzi deasupra crema, pui bucăţi de grepfrut cu răţate de pieliţă, apoi rulezi blatul la loc cât mai strâns posibil.

Pui rulada la rece câteva ore şi o tai felii în momentul servirii. Feliile de ruladă le poţi decora cu frişcă şi cu bucăţi de grepfrut.

De la Victoria Anghel, Bucureşti



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg