Ruladă de dovleac

Dovleacul conţine o multe vitamine şi minerale, printre care zinc, seleniu, vitamina C, vitamina A, calciu, vitamina E, fier.

rulada cu dovleac jpg

Ingrediente

150 g piure de dovleac, bine scurs

6 linguri făină

200 g zahăr

1 linguriță rasă praf de copt

1 linguriță rasă scorțișoară

3 ouă

1 praf de sare

150 g nuci

Pentru umplutură

250 g cremă de brânză

esență de vanilie, după gust

80 g unt moale

150 g zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt și cu sarea. Separat, mixezi ouăle cu zahărul, adaugi piureul de dovleac și scorțișoara.

Îl scoți, îl așezi pe un prosop de bucătărie curat, peste care presari miezul de nuci, și îl rulezi. Îl ții așa până când se răcește, iar nucile sunt bine lipite de aluat.

Separat, mixezi toate ingredientele pentru umplutură.

Derulezi aluatul, întinzi umplutura și îl rulezi din nou. Îl înfășori în folie de plastic și îl lași la rece peste noapte.