Ruladă de dovleac
Dovleacul conţine o multe vitamine şi minerale, printre care zinc, seleniu, vitamina C, vitamina A, calciu, vitamina E, fier.
![rulada cu dovleac jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-a/ac7ce35a-aa1b-4557-ae43-9aa3edc0712e/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D563%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Ingrediente
150 g piure de dovleac, bine scurs
6 linguri făină
200 g zahăr
1 linguriță rasă praf de copt
1 linguriță rasă scorțișoară
3 ouă
1 praf de sare
150 g nuci
Pentru umplutură
250 g cremă de brânză
esență de vanilie, după gust
80 g unt moale
150 g zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt și cu sarea. Separat, mixezi ouăle cu zahărul, adaugi piureul de dovleac și scorțișoara.
Îl scoți, îl așezi pe un prosop de bucătărie curat, peste care presari miezul de nuci, și îl rulezi. Îl ții așa până când se răcește, iar nucile sunt bine lipite de aluat.
Separat, mixezi toate ingredientele pentru umplutură.
Derulezi aluatul, întinzi umplutura și îl rulezi din nou. Îl înfășori în folie de plastic și îl lași la rece peste noapte.