Ruladă meringue cu mandarine
Ruladă meringue cu mandarine este un desert fin și elegant, apreciat pentru combinația dintre textura aerată a bezelei și prospețimea fructelor. Rulada se servește rece, fiind un desert spectaculos, ușor și perfect pentru mesele festive sau ocazii speciale.

Ingrediente
Pentru aluat
5 albușuri
250 g zahăr
1 linguriță oțet
1 linguriță amidon
1 linguriță vanilie
Pentru cremă
300 ml frișcă lichidă, rece
150 g mascarpone
70 g zahăr pudră
vanilie
Pentru umplutură și decor
mandarine curățate și feliate
migdale feliate (opțional)
mentă proaspătă
zahăr pudră
Mod de preparare
Bați albușurile până obții o spumă fermă. Adaugi, treptat, zahărul și continui să bați până devin lucioase și dense. Torni oțetul, amidonul și vanilia și amesteci ușor.
Întinzi bezeaua într-o tavă mare cu hârtie de copt. O coci 20-25 de minute, până devine ușor aurie la suprafață, dar moale în interior. Lași blatul să se răcorească puțin. Pui un nou pergament peste bezea și o răstorni. Îndepărtezi hârtia de jos. Rulezi blatul încet, cât este încă călduț, și-l lași să se răcească complet.
Pentru cremă, bați frișca rece până devine fermă. Amesteci mascarponele cu zahărul pudră și cu vanilia. Încorporezi frișca în crema de mascarpone.
Desfaci cu grijă blatul de bezea, întinzi crema într-un strat generos, așezi bucăți de mandarine pe toată suprafața, apoi rulezi la loc rulada, strâns, dar cu grijă.
Întinzi puțină cremă și pe exterior, presari migdale feliate și așezi felii de mandarină și mentă. Pudrezi cu zahăr pudră, pentru un aspect festiv.


























