Rulouri cu afine

Iată o rețetă minunată pentru rulouri pufoase cu afine, perfecte pentru micul dejun sau un desert de weekend.

rulouri cu afine jpg

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină

300 ml lapte

1 ou

70 g unt moale

80 g zahăr

1 pliculeț drojdie uscată

1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g afine spălate și uscate

3 linguri zahăr

1 lingură zeamă de portocală netratată

Pentru decor:

2 linguri zeamă de lămâie netratată

6 linguri zahăr pudră

afine proaspete

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu sarea, cu drojdia și cu zahărul. Separat, încălzești laptele, îl iei de pe foc și încorporezi în el untul. Apoi îl torni peste făină, adaugi oul și frămânți aluatul până când nu se mai lipește de degete. Îl acoperi și îl lași la crescut.

Pentru umplutură, amesteci afinele cu zahărul și cu zeama de portocală, așezi vasul pe foc și îl ții până când se îngroașă. Amesteci continuu, apoi îl dai deoparte de pe foc.

Pentru glazură, amesteci zahărul cu zeama de lămâie până obții un sirop.

După ce aluatul și-a dublat volumul, îl răstorni pe masă presărată cu făină, îl mai frămânți puțin, apoi îl întinzi în formă de dreptunghi. Întinzi peste el afinele, apoi îl rulezi strâns și îl tai în bucăți egale. Așezi rulourile într-o tavă tapetată, le acoperi și le lași la crescut 30 de minute. După expirarea timpului, le dai la cuptorul încins în prealabil, până trec testul scobitorii.

După ce se răcesc, le decorezi cu glazura, așezi peste ele afine proaspete și poți servi.