Rulouri cu scorțișoară

Oamenii au folosit scorţişoară încă din vremurile antice datorită efectelor sale terapeutice, iar acum este considerată al doilea cel mai popular condiment în America şi Europa, după piperul negru.
Ingrediente pentru rulouri cu scorțișoară
Pentru aluat:
200 ml lapte cald
1 pachet drojdie uscată
1 ou, la temperatura camerei
600 g făină
125 g zahăr
1 linguriță sare
200 g piure de dovleac
80 g unt topit
Pentru umplutură:
75 g unt, la temperatura camerei
75 g zahăr
2 linguri scorțișoară
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță nucșoară
1/4 linguriță cuișoare măcinate
Pentru glazură:
170 g cremă de brânză
40 g unt, moale
100 g zahăr pudră
1 vârf de cuțit de sare
2 linguri sirop de arțar
Cum faci rulouri cu scorțișoară
Presari drojdia peste laptele cald și lași la dospit 5 minute. Într-un bol, combini făina, zahărul și sarea și adaugi peste ele drojdia cu laptele, dovleacul și oul și amesteci până la omogenizare. Adaugi untul puțin câte puțin și amesteci până obții un aluat fin.
Aluatul va fi încă lipicios, dar se va întinde și se va trage de pe pereții bolului. Îl pui în bolul pregătit, îl acoperi cu un prosop de bucătărie și îl lași să se odihnească o oră, timp în care va crește.
În alt bol, amesteci untul, zahărul, scorțișoara, sarea, nucșoara și cuișoarele. Tapetezi o tavă cu făină. Întinzi aluatul într-un dreptunghi de circa 40 cm, așezi umplutura pe toată suprafața lui, cu ajutorul unei spatule și îl rulezi strâns. Îl tai în rulade mici pe care le așezi cu partea tăiată în sus și le lași la crescut acoperite cu un prosop 30 de minute.
Bagi tava la cuptor până ce ruladele devin aurii, aproximativ 25 de minute. Le lași să se răcească înainte de a le glazura.
Într-un castron, folosind un mixer, bați crema de brânză și untul împreună, adaugi zahărul pudră și sarea și amesteci până când nu rămân cocoloașe. Adaugi siropul de arțar și amesteci până se omogenizează. Glazurezi rulourile cât sunt calde, folosind o spatulă.