Schiacciata

schiacciata jpg

Încearcă această rețetă și descoperă noi gusturi care-i vor delecta cu siguranță pe cei dragi!

Ingrediente

500 g struguri negri cu bobul mic

200 g făină

120 g unt topit, călduț

3 ouă

150 g zahăr

1 pliculeț praf de copt

coaja de la 1 lămâie

1 praf sare

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Speli boabele de struguri, le ții la scurs, apoi le dai prin puțină făină și le lași deoparte.

Cerni făina, o amesteci cu zahărul, cu praful de copt, cu ouăle bătute separat, cu untul, cu sarea și cu coaja de lămâie. Omogenizezi ingredientele și încorporezi boabele de struguri.

Răstorni aluatul într-o tavă tapetată și îl coci în cuptorul încins până trece testul scobitorii. Îl servești decorat cu zahăr pudră, după gust.