Semifreddo de ciocolată

shutterstock 1055739674 jpg jpeg

Atunci când temperaturile cresc, deliciile dulci din frigider căutate de toată lumea. Partea bună este că sunt uşor de preparat şi nu dai niciodată greş cu ele.

Ingrediente

50 g fistic

400 ml frişcă lichidă

4 gălbenuşuri

250 g ciocolată neagră

75 g zahăr

Combini zahărul cu gălbenuşurile şi le aşezi pe baie de aburi. Ai grijă ca baza va - sului să nu atingă apa. Mixezi cu telul până când compoziţia îşi dublează volumul şi ca - pătă o consistenţă cremoasă. Dai deoparte, aşezi vasul în unul cu apă rece şi amesteci până se răceşte compoziţia.

Separat, mixezi frişca până se întăreşte, apoi topeşti ciocolata tot pe baie de aburi. După ce s-a răcit ciocolata, o încorporezi în crema de gălbenuşuri, adaugi frişca şi, la final, fisticul zdrobit.

Pui compoziţia într-o formă de chec, tapetată cu folie alimentară. O nivelezi şi dai semifreddo la congelator peste noapte. A doua zi, îl răstorni pe un platou, îndepărtezi folia şi-l decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg