Semifredo cu zmeură și fistic

Zmeura e delicioasă în deserturi care să-i pună în evidenţă aroma inconfundabilă.
Ingrediente
200 g zmeură
450 g iaurt grecesc, gras
4 albușuri
100 g zahăr
fistic tăiat grosier, pentru decor
Mod de preparare
Mixezi bine, într-un vas, albușurile cu zahărul, apoi așezi compoziția pe baie de aburi. Amesteci bine până când se încălzește, 3-4 minute. Dai deoparte de pe foc, așezi vasul în apă rece și mixezi până când bezeaua devine fermă.
Separat, mixezi iaurtul și, cu o spatulă, încorporezi bezeaua în el. Într-o tavă de ceramică, ca de chec, răstorni jumătate din compoziție, așezi zmeură, mai păstrezi din ea și pentru decor și răstorni și restul de amestec. Îl netezești și dai semifredo la frigider peste noapte.
Îl scoți din tavă, îl tai felii și îl servești decorat cu restul de zmeură și presărat cu fistic.