Sorbet de cireșe

sorbet de cirese jpg

Cel mai uşor desert pe care l-ai făcut vreodată.

Ingrediente

500 g cireșe proaspete

150 g zahăr

250 ml apă

2 linguri zeamă de lămâie

frunze de mentă, pentru decor

Mod de preparare

Speli bine cireșele și îndepărtezi sâmburii și codițele. Le tai jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime.

Într-o cratiță mică, amesteci zahărul cu apa. Pui cratița pe foc mediu și amesteci până când zahărul se dizolvă complet. Lași siropul să se răcească la temperatura camerei.

Mixezi cireșele într-un blender cu zeama de lămâie, până obții un piure fin. Torni siropul de zahăr răcit peste piureul de cireșe și amesteci bine pentru a combina toate ingredientele.

Pui amestecul într-un recipient și îl dai la congelator. La fiecare 30 de minute, scoți recipientul și amesteci energic cu o furculiță pentru a sparge cristalele de gheață. Repeți acest proces de 3-4 ori, până când sorbetul are o consistență fină și cremoasă. Împarți sorbetul de cireșe în boluri și decorezi cu frunze de mentă proaspătă pentru un aspect atractiv și un plus de prospețime.