Sorbet de lămâie cu busuioc

Răcoritor, acrişor şi numai bun de mâncat în zilele caniculare.
Ingrediente
300 ml apă
200 g zahăr
1 păhărel vodcă
3 lămâi
6 frunze de busuioc
2 albușuri frunze de busuioc și felii de lămâie, pentru decor
coaja de la 1 portocală
Mod de preparare
Fierbi 1 minut apa cu zahărul și coaja de portocală tăiată în fâșii groase, apoi scoți coaja și lași siropul obținut la răcit. După ce s-a răcit complet, adaugi zeama de lămâie și vodca și încorporezi.
Tai foarte mărunt frunzele de busuioc, le pui în siropul cu lămâie și amesteci. Separat, bați albușurile spumă, apoi le încorporezi în amestecul cu busuioc.
Transferi compoziția obținută într-un vas pe care îl acoperi și-l dai la congelator, iar din 30 în 30 de minute, timp de 3 ore, amesteci sorbetul pentru a nu forma ace de gheață. Servești în boluri ornate cu felii de lămâie și busuioc.