Spumă de lămâie
Ingrediente(pentru 4 porţii):
2 ouă 130 de grame de zahăr tos O lămâie 4 foi de gelatină 175 de grame de brânză albă moale (8 linguri de smântână subţire sau o roşie cherry pentru decor)
Mod de preparare:
Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu 100 de grame de zahăr tos până se albesc. Se spală lămâia şi se rade coaja. Se taie în două şi se stoarce jumătate. Zeama de lămâie se amestecă cu gălbenuşurile până se obţine o cremă bine legată şi omogenă. Se pun foile de gelatină în apă rece câteva minute, apoi se scurg şi se pun în 2-3 linguri de apă fierbinte ca să se dizolve. Se amestecă gelatina cu crema de lămâie. Se bate brânza până devine spumoasă. Se bat albuşurile spumă, apoi se amestecă cu crema de lămâie, întâi brânza, apoi spuma de albuşuri. Se pune spuma la frigider. Se bate smântâna cu zahărul rămas şi se decorează.