Ștrudel cu cireșe din compot
Un desert clasic și ușor de preparat, ștrudelul cu cireșe are un aluat fraged și crocant, umplut cu cireșe zemoase și parfumate. Perfect alături de o cupă de înghețată sau un strop de frișcă!

Ingrediente
200 g aluat foitaj
300 g cireșe din compot
zahăr, după gust
1-2 linguri unt topit
1 gălbenuș
lapte, pentru uns ștrudelul
Ingrediente
Răstorni cireșele într-o strecurătoare și le ții la scurs cel puțin o oră-două.
Întinzi aluatul foitaj, îl ungi cu unt topit, presari zahăr, după gust și pui la mijloc cireșele bine scurse. Îl rulezi și îl strângi bine la capete, apoi îl ungi cu gălbenușul amestecat cu lapte și îl așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Îl dai la cuptorul încins până când devine auriu. Când s-a răcit, poți presăra zahăr pudră deasupra.