Ștrudel cu cireșe din compot

Un desert clasic și ușor de preparat, ștrudelul cu cireșe are un aluat fraged și crocant, umplut cu cireșe zemoase și parfumate. Perfect alături de o cupă de înghețată sau un strop de frișcă!

strudel cu cirese din compot jpg

Ingrediente

200 g aluat foitaj

300 g cireșe din compot

zahăr, după gust

1-2 linguri unt topit

1 gălbenuș

lapte, pentru uns ștrudelul

Ingrediente

Răstorni cireșele într-o strecurătoare și le ții la scurs cel puțin o oră-două.

Întinzi aluatul foitaj, îl ungi cu unt topit, presari zahăr, după gust și pui la mijloc cireșele bine scurse. Îl rulezi și îl strângi bine la capete, apoi îl ungi cu gălbenușul amestecat cu lapte și îl așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Îl dai la cuptorul încins până când devine auriu. Când s-a răcit, poți presăra zahăr pudră deasupra.