Tartă cu cacao și căpșuni

tarta cu cacao si capsuni jpg

Aromată şi îmbietoare, acestă tartă trebuie savurată alături de cei dragi.

Ingrediente

Pentru aluat:

200 g făină

2 linguri cacao

100 g unt rece

100 g zahăr

1 lingură apă rece

1 gălbenuș

1 praf de sare

Pentru umplutură:

250 g mascarpone

5 ouă

130 g cacao

130 g zahăr pudră

1 lingură lapte

Pentru decor:

200 g ciocolată neagră

100 ml frișcă lichidă

300 g căpșuni spălate și uscate

200 g afine migdale pisate

Mod de preparare

Pentru aluat, combini făina cu cacaua, cu zahărul și cu sarea, apoi adaugi untul și amesteci cu degetele, până când obții un aluat nisipos. Adaugi gălbenușul și apa, omogenizezi aluatul, îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la frigider cel puțin 30 de minute.

Pentru umplutură, separi albușurile de gălbenușuri. Mixezi brânza cu laptele, zahărul și cacaua, adaugi, unul câte unul, gălbenușurile, în timp de mixezi. Bați, separat, spumă tare albușurile, apoi le încorporezi cu o spatulă în cremă.

Întinzi aluatul rece, îl așezi într-o tavă de tartă și-l înțepi, din loc în loc, cu o furculiță, răstorni crema și o uniformizezi peste aluatul din tavă. Coci tarta aproximativ 50 de minute.

Pentru decor, așezi pe foc mic frișca și, când dă semne că începe să fiarbă, o dai deoparte și adaugi ciocolata zdrobită. O lași așa cam cinci minute, apoi omogenizezi.

După ce s-a răcorit tarta, torni ciocolata topită călduță și așezi, din loc în loc, căpșunile și afinele, apoi presari migdalele.