Tartă cu căpșuni

tarta cu capsuni jpg

Cu fructe aromate, această tartă e deliciul perfect după-amiaza, alături de o cafea!

Ingrediente

Pentru blat:

500 g biscuiți digestivi

170 g unt

100 g afine spălate

300 g căpșuni spălate și uscate

Pentru umplutură

3 linguri amidon

100 g zahăr

5 gălbenușuri

500 ml lapte

1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi biscuiții și îi amesteci cu untul topit, care trebuie să fie ușor călduț. Pui blatul obținut într-o tavă de tartă tapetată și îl presezi bine pe fundul tăvii și pe margini, apoi dai tava la frigider.

Pentru umplutură, mixezi gălbenușurile cu zahărul până devin o cremă spumoasă. Adaugi, în ploaie, amidonul, apoi încorporezi laptele și vanilia și omogenizezi. Așezi pe foc și amesteci continuu până când obții o textură de budincă. Acoperi vasul pentru a nu se întări suprafața cremei, după care îl lași să se răcorească.

Răstorni crema în blatul de biscuiți, nivelezi, așezi căpșunile, afinele și o dai la frigider până în momentul servirii.