Tartă cu căpșuni
Cu fructe aromate, această tartă e deliciul perfect după-amiaza, alături de o cafea!
Ingrediente
Pentru blat:
500 g biscuiți digestivi
170 g unt
100 g afine spălate
300 g căpșuni spălate și uscate
Pentru umplutură
3 linguri amidon
100 g zahăr
5 gălbenușuri
500 ml lapte
1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi biscuiții și îi amesteci cu untul topit, care trebuie să fie ușor călduț. Pui blatul obținut într-o tavă de tartă tapetată și îl presezi bine pe fundul tăvii și pe margini, apoi dai tava la frigider.
Pentru umplutură, mixezi gălbenușurile cu zahărul până devin o cremă spumoasă. Adaugi, în ploaie, amidonul, apoi încorporezi laptele și vanilia și omogenizezi. Așezi pe foc și amesteci continuu până când obții o textură de budincă. Acoperi vasul pentru a nu se întări suprafața cremei, după care îl lași să se răcorească.
Răstorni crema în blatul de biscuiți, nivelezi, așezi căpșunile, afinele și o dai la frigider până în momentul servirii.