Tartă cu ciocolată

tarta cu ciocolata jpg

Cui nu îi place ciocolata? Prepară şi tu o tartă delicioasă, care nu va rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

100 g zahăr

1 lingură cacao

100 g unt

1 gălbenuș

1-2 linguri apă rece

1 praf de sare

Pentru cremă

5 ouă

250 g cremă de brânză

130 g cacao

1 lingură lapte

140 g zahăr pudră

Pentru decor

100 ml frișcă lichidă

200 g ciocolată neagră

300 g căpșuni

Mod de preparare

Pentru aluat, combini făina, cacaua, zahărul și sarea. Încorporezi untul rece și amesteci până când obții un aluat nisipos. Adaugi gălbenușul și apa rece și omogenizezi ingredientele. Aduni aluatul într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la rece o oră.

Între timp, prepari crema. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă. Separat, mixezi brânza cu laptele, cu zahărul și cu cacaua. Încorporezi gălbenușurile unul câte unul, în timp ce mixezi, apoi, cu o lingură, adaugi spuma de albușuri. Amesteci ușor de jos în sus.

Scoți aluatul de la frigider, îl întinzi pe o tavă tapetată, iar peste el torni crema de brânză. Coci tarta 50 de minute, apoi o lași la răcit.

Încingi frișca și adaugi în ea ciocolata, lași puțin, apoi amesteci până când este topită. Decorezi tarta cu ciocolata topită și cu căpșuni.