Tartă cu ciocolată
Cui nu îi place ciocolata? Prepară şi tu o tartă delicioasă, care nu va rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
100 g zahăr
1 lingură cacao
100 g unt
1 gălbenuș
1-2 linguri apă rece
1 praf de sare
Pentru cremă
5 ouă
250 g cremă de brânză
130 g cacao
1 lingură lapte
140 g zahăr pudră
Pentru decor
100 ml frișcă lichidă
200 g ciocolată neagră
300 g căpșuni
Mod de preparare
Pentru aluat, combini făina, cacaua, zahărul și sarea. Încorporezi untul rece și amesteci până când obții un aluat nisipos. Adaugi gălbenușul și apa rece și omogenizezi ingredientele. Aduni aluatul într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la rece o oră.
Între timp, prepari crema. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă. Separat, mixezi brânza cu laptele, cu zahărul și cu cacaua. Încorporezi gălbenușurile unul câte unul, în timp ce mixezi, apoi, cu o lingură, adaugi spuma de albușuri. Amesteci ușor de jos în sus.
Scoți aluatul de la frigider, îl întinzi pe o tavă tapetată, iar peste el torni crema de brânză. Coci tarta 50 de minute, apoi o lași la răcit.
Încingi frișca și adaugi în ea ciocolata, lași puțin, apoi amesteci până când este topită. Decorezi tarta cu ciocolata topită și cu căpșuni.