Tartă cu cireșe

tarta cu cirese jpg

O tartă delicioasă cu cireşe, numai bună pentru o zi de vară.

Ingrediente

300 g făină

200 g unt gras, de la frigider

2 gălbenușur

2 linguri zahăr pudră

1 praf de sare

Pentru umplutură:

300 g cireșe spălate, fără sâmburi

400 g smântână grasă

2 ouă și cele 2 albușuri de la blat

1 lingură zahăr

1 lingură amidon

Mod de preparare

Tai untul cubulețe și-l amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi gălbenușurile. Aluatul nisipos obținut, ca de pesmet, îl întinzi într-o tavă de tartă, apeși bine pe fundul tăvii și pe margini și o dai la frigider.

Cât timp stă tava la rece, amesteci toate ingredientele pentru umplutură, mai puțin cireșele.

Scoți tava de la rece, așezi cireșele, apoi torni amestecul cu smântână și dai tava la cuptorul încălzit, o oră. Poți turna zahăr pudră pentru ornat după ce s-a răcit.