Tartă cu cireșe

O tartă delicioasă cu cireşe, numai bună pentru o zi de vară.
Ingrediente
300 g făină
200 g unt gras, de la frigider
2 gălbenușur
2 linguri zahăr pudră
1 praf de sare
Pentru umplutură:
300 g cireșe spălate, fără sâmburi
400 g smântână grasă
2 ouă și cele 2 albușuri de la blat
1 lingură zahăr
1 lingură amidon
Mod de preparare
Tai untul cubulețe și-l amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi gălbenușurile. Aluatul nisipos obținut, ca de pesmet, îl întinzi într-o tavă de tartă, apeși bine pe fundul tăvii și pe margini și o dai la frigider.
Cât timp stă tava la rece, amesteci toate ingredientele pentru umplutură, mai puțin cireșele.
Scoți tava de la rece, așezi cireșele, apoi torni amestecul cu smântână și dai tava la cuptorul încălzit, o oră. Poți turna zahăr pudră pentru ornat după ce s-a răcit.