Tartă cu cireșe
Încearcă o tartă cu cireşe de iunie, care te va cuceri de la prima degustare!
Ingrediente
300 g făină
2 gălbenușuri
200 g unt gras, rece
2 linguri zahăr pudră
1 praf de sare
Pentru umplutură
300 g cireșe spălate, fără sâmburi
400 ml smântână grasă
2 ouă
2 albușuri
1 lingură de zahăr
1 lingură amidon
Mod de preparare
Tai untul bucățele și îl amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi gălbenușurile, pe rând. Presari puțină făină pe blatul de lucru și întinzi aluatul, apoi îl așezi în tava de tartă unsă cu unt, astfel încât să acopere și pereții acesteia și dai tava la frigider.
Amesteci ingredientele pentru umplutură, mai puțin cireșele.
Scoți tava de la frigider, așezi cireșele, apoi torni amestecul pentru umplutură și dai tava la cuptorul încălzit, aproximativ o oră. Când s-a răcit, poți presăra zahăr vanilat.