Tartă cu cireşe şi bezea
Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, toate mamele vor să-şi răsfeţe şi mai mult copiii. Ce preferă ei cel mai mult? Dulciurile, bineînţeles. Noi vă venim în ajutor cu o reţetă delicioasă, pentru toate gusturile, de tartă cu cireşe sau căpşune.
Dificultate mică Timp de preparare 50' 8 porţii
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
60 g zahăr pudră
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 vârf cuţit de sare
1 ou
125 g unt
Pentru umplitură
5 albuşuri
180 g zahăr
500 g cireşe sau căpşuni
Cerni făina cu sarea, zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi untul moale, oul şi frămânţi un aluat potrivit de tare, îl înveleşti în folie alimentară şi îl introduci la frigider o oră.
Întinzi 2/3 din aluat în foaie şi o aşezi pe fundul unei forme de tartă cu diametrul de 28 cm unsă şi tapetată. Îl înţepi cu o furculiţă de mai multe ori şi îl coci în cuptorul preîncălzit la 200° C circa 10 minute.
Pentru bezea, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul treptat şi baţi până se îngroaşă şi se topeşte zahărul. Adaugi cireşele sau căpşunile tăiate mărunt şi amesteci uşor. Dacă foloseşti cireşe le scoţi sâmburii, le laşi la scurs şi le dai prin făină.
Din aluatul rămas întinzi o foaie şi tai o bandă de lăţimea şi diametrul formei.
Aşezi banda pe pereţii formei şi apeşi să se lipească de blatul care deja a stat 10 minute la copt. Torni bezeaua cu căpşuni sau cireşe şi introduci tarta la cuptor, la 180° C, pentru 15-20 de minute. Înainte să o tai, o laşi să se răcească complet.