Tartă cu cremă de kiwi

tarta cu kiwi jpg

Kiwi este perfect în prajituri pentru aroma şi gustul său inconfundabil. Prepară această tartă cu cremă de kiwi şi nu vei fi dezamăgit.

Ingrediente

Pentru aluat:

esență de rom

300 g făină

1 vârf de cuțit de curcuma (turmeric)

7 g praf de copt

150 ml lapte de cocos

2 lingurițe unt de arahide

2 lingurițe ulei de cocos

Pentru cremă:

50 ml lapte de cocos

6 kiwi

1 măr

1 banană

1 lingură îndulcitor

esență de vanilie

1 linguriță rasă scorțișoară

kiwi, pentru ornat

Mod de preparare

Într-un castron, pui făina și curcuma, iar separat stingi praful de copt în puțină zeamă de lămâie și torni peste făină.

Amesteci îndulcitorul pentru blat cu 50 ml de lapte, pentru a-l dizolva și adaugi peste făină, torni uleiul de cocos, esența de rom, untul de arahide și restul de lapte și frămânți bine până ce omogenizezi toate ingredientele și ai obținut un aluat care se dezlipește ușor. Dai aluatul la frigider 30 de minute.

Între timp, pregătești crema: cureți fructele, le bagi în blender, adaugi esența de vanilie, laptele, scorțișoara și îndulcitorul și mixezi până obții o cremă.

Scoți aluatul, îl întinzi pe blatul de lucru și apoi îl așezi într-o formă de tartă în care ai pus hârtie de copt. Îl înțepi, din loc în loc, cu o furculiță și bagi tarta la cuptor până se rumenește puțin, aproximativ 20 de minute.

Scoți tava, o lași puțin la răcit, o umpli cu crema de kiwi și mai dai la cuptor încă 15 minute. O scoți, o lași la răcit, apoi ornezi cu felii subțiri de kiwi după bunul plac.