Tartă cu gem de caise

O tartă cu gem de caise este un desert simplu, dar foarte gustos, perfect pentru iubitorii de dulce-acrișor.

tarta cu gem de caise jpg

Ingrediente

300 g făină

200 g unt gras, de la frigider

2 gălbenușuri

2 linguri zahăr pudră

1 praf de sare

Pentru umplutură

300 g gem de caise

Mod de preparare

Tai untul bucățele și îl amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, ca un pesmet, apoi încorporezi gălbenușurile, unul câte unul și omogenizezi. Aluatul obținut îl întinzi într-o tavă de tartă, îl apeși bine pe fundul tăvii și pe margini, apoi îl dai la frigider, aproximativ 30 de minute. Păstrezi din el pentru grilajul de deasupra tartei. Îl întinzi, apoi îl tai fâșii.

Scoți tava cu aluat de la frigider, întinzi gemul, faci grilajul din aluat tăiat fâșii și dai tava la cuptorul încălzit, aproximativ o oră, până ce devine aurie.