Tartă cu lime

Încearcă şi tu această reţetă! Un desert dulce-acrişor, uşor de făcut, care te va face să îţi lingi degetele.
Ingrediente
Pentru blat:
250 g făină
125 g unt rece
1 ou
1 praf de sare
80 g zahăr pudră
Pentru cremă:
500 g cremă de brânză
2 ouă
2 lime
200 g zahăr
Mod de preparare
Bați oul cu zahărul pudră și cu sarea până obții o textură cremoasă, adaugi untul și făina. Frămânți aluatul până devine omogen și-l dai la frigider 30 de minute. Întinzi, apoi, blatul nu prea subțire pe o suprafață tapetată cu făină, transferi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereți, acoperi cu o hârtie de copt și pui boabe de fasole. Dai la cuptor pentru 40 de minute sau până s-a rumenit.
Bați crema de brânză cu zahărul și cu ouăle, adaugi zeama și coaja de la lime, torni crema peste crusta coaptă și dai din nou tava la cuptor 20 de minute. Decorezi tarta cu coajă rasă și felii de lime.